Sista 2009

Ett sista inlägg 2009 måste man ju skriva. Vet inte riktigt vad jag har att säga. Men det har varit ett bra år. Även om man har gått igenom mycket tråkigt så har allt ändå blivit bra i slutändan. Jag är nöjd med det här året. Man har funderat mycket på vad som hade hänt om vissa saker inte hade skett. Vart hade jag varit då? Vem hade jag varit då? Många tankar har snurrat runt i huvudet. Men nu släpper jag dessa tankar och går in i det nya året. Många tycker säkert att det är väldigt uppblåst detta med att börja om på nytt bara för att det är nytt år. Men jag tycker inte det, det är ju åren man kommer ihåg, som bra eller dåliga år. Jag tänker inte börja något nytt liv nu, jag trivs hur bra som helst med det jag har nu. Jag ska fortsätte leva med det jag mår bra av, resten lämnar jag här vid kanten mellan 2009 och 2010. Negativa tankar och minnen får stanna kvar här medans jag går vidare.
Jag kan tipsa alla om att ta med det som är bra in i nästa år. Det här SKA bli ett bra år, för det blir som gör det till. Jag hoppas på att 2010 erbjuder många äventyr, många bra stunder, men även sånt som man lär utav. Det är klart att ett helt år bara kan innehålla bra saker. Det finns mycket dåligt med. Men om man går in med en positiv inställning så kommer de bra sakerna bli fler än de dåliga, jag lovar =)

Så,
Ha en rolig kväll allesammans, vad ni än gör, om ni ska ut och festa hela natten lång, eller om ni ska vara hemma med päronen och bara ha en mysig nyårsafton. Själv ska jag på partajj, och det kommer bli jätteroligt att träffa vänner från skolan som jag inte har sett på ett tag :)

Gott Nytt År Allesammans! 2010, HERE WE COME


3, 2, 1....

Laddar

Ännu en härlig dag. Var ute i backen förut med Mirja och Johan. Vi åkte pulka, snowboard och trixskidor. Mysigt!
Tröttheten lägger sig över mig som en tungt täcke, så ska nog krypa till sängs snart. Otroligt, det är lov och jag ska gå och lägga mig innan tio, något är fel..

Ha en mysig kväll

/joëlle

Bild på Mirja från idag, det var kallt så man fick t.o.m frost på ögonfransarna och håret.


Igenfrostad

Jag ser inte ut genom mina fönster.. Det har immat igen innuti fönstrena och sen har det i sin tur blivit massa is. GÖTT. Så nu får jag göra en insats och skrapa bort allt. Det är 20 minus ute. Mirja ska komma hit sen och åka pulka med mig. Vi ska göra en liten brasa så vi kan värma oss emellanåt, för det är som sagt lite kallt ute nu. Men solen skiner och då kan man ju bara inte sitta inne vid datorn hela dagen.
Imorgon är det nyårsafton ! Det blir nog väldigt roligt =) Jag ska göra en broccoli och kantarell paj och ta med, för det är knytkalas. Sen blir det party hela natten lång !

Hoppas bara att det inte är för kallt, för jag vill gärna gå ner till hamnen och stå och kolla på fyrverkerier.

Ha det najjs !
/joëlle


model.red.fotograf: joëlle

Days passing by

Hela 2009 (snart) Går inte att sammanfatta i ett ord, mycket har hänt.
Och jag är faktiskt glad över allt som hänt. Jag trodde aldrig att
det skulle kunna hända såhär mycket på ett år. Men nu vet jag
bättre..

Dagen - Testa snowboarden = Väldigt bra !
Tagit/Redigerat pics = se nedanför.







Morgon på Hagalund

Hemma på Hagalund skiner solen mellan trädtopparna. Den kommer inte över dom såhär sent på året. Men nu har det faktiskt vänt och det blir ljusare och ljusare för var dag som går =) Härligt !
Morgonen har varit som vilken annan morgon som helst på ett jullov. Gick upp vid 12, åt frukost. Sen så gick jag ut i en stor tröja, överdragsbyxor med bara pjamasshortsen under, pappas stövlar och skottade mig fram till källardörren. Hämtade den gamla snowboarden. Skruva på den gamla snowboardens bindningar på den nya snowboarden. Det får duga tills jag hittar ett par andra bindningar. Vill helst ha vita, eftersom brädan är vit. Men måste spara lite först.
Så nu tänkte jag faktiskt gå ut till backen och testa brädan. Inte för att den backen är speciellt lång, men måste ju testa mitt nya köp !
Ska försöka vara ute nu idag innan solen går ner. Det är så himla vackert ute när det är massa snö och solen skiner. Tänk om det kunde vara så fast det var 20+. Perry !

Ha en bra dag alla =)
/joëlle


Rossignolbräda och Warpbindningar. Perfect match? ^



söve?

Sängen ropar på mig. Men ändå sitter jag kvar här vid datorn och drygar mig. Klockan har tickat över 1 , är faktiskt snart halv 2. Oj ojj . Men jag ska ändå inte göra något speciellt imorgon. Söve kanske? Tänk Noa som sover hur mycket som helst. Skulle jag med behöva nu när det äntligen är jullov. Men att vända tilllbaks på ett dygn, det är inte det lättaste må jag säga.
Hoppas att det inte är alldeles för kallt ute imorn, skulle vara skönt med en långpromenad. Svettas lite, kanske en powerwalk innan frukost? Lova inte för mycket nu Joëlle.. Men mål ska man ha =)

God natt!

Jag och Noa hade kul framför camen häromdagen..

Just For Fun

Vet inte om ni har sett denna. Det roliga är ju inte själva bröllopet. Utan det är Arne som inte kan hålla koll på musiken. Och Oscar som pratar norrländska och blandar ihop namn och ord. Och till sist Per och Sandras kyss ;) Enjoy people !


monday moon

Det är nästan fullmåne ute. Och det lyser upp så vackert över det snötäckta Högerud. Graderna ligger nere på minst minus 10. Vintern är inte riktigt min grej tror jag. Eller jo, när jag har en snowboard under fötterna är det himlen! Men annars föredrar jag sommaren.

Idag har jag varit i Charlottenberg och shoppat med Mahtea ! Väldigt rolig dag. Det kändes ganska hopplöst när vi kom dit och hade gått ett varv, men sen gjorde vi några riktigt bra köp ! Jag fick med mig en tröja, två linnen, smycken, ett par byxor och en SNOWBOARD. =D Som ni kanske kan räkna ut var brädan det bästa köpet idag. Och jag fick den rätt billigt ändå, för att vara en Rossignol.

Dagens Fun Fact: Mamma står i tvättrummet och viker tvätt, hon hittar en t-shirt hon inte känner igen och går ut till trappan och ropar: " Christophe! Har du en t-shirt som det står sl.. slitz på?" Svar nerifrån trappan: "öööööh neej."
Haha det tyckte jag var kul..

Bilder på dagens inköp. Och fortfarande väldigt bra kvaliteé på bilderna... not!

Halsband 25 kr
Armband 10 kr / par
(båda från Glitter)
Linne 79 kr Bik Bok (köpte 2 st och fick båda för 90 kr)



Syns dåligt, men en tröja från Carlings 150 kr


Snowboard, Rossignol REApris 1 299 kr (har inte satt på bindningarna än :p )





Draw.

Aop ! Jag ritade lite förut. Det var jättelängesen jag gjorde det. Så det blev lite snett och så. Men jag blev rätt nöjd eftersom det var typ ett år sen jag ritade.
Resultatet:
(taget med webcamen, så ursäkta för dålig kvaliteé)

SNÖ

Från 1 decimeter till en halvmeter på en natt. Jora, men det var ju en global uppvärmning.. Tycker att det blir kallare på både vintern och sommarn.. Jaja. Kanske är denna vinter ett undantag.
Ska snart börja sminka mig och göra mig iordning inför julmiddag hos mormor och morfar. Men idag tänker jag inte bli så mätt så jag mår illa! Wish me good luck.. Man äter ju för att det är gott och då blir det alltid lite för mycket åt magen. Efter nyår blir det hårdträning. Haha

JAG MÅSTE KÖPA NY SNOWBOARD. Asså, jag har inte varit såhär sugen på att åka snowboard på länge. Ta mig till en backe någon! Vill åka och hoppa som en galning! (som jag brukar göra..)
Men som sagt, måste köpa ny. Annars kommer jag inte så långt.. Rea hoppas jag på nu när den goda ekonomin har runnit mellan fingrarna innan jul.
Ska ju på shopping dag med Mathea på måndag i Challa. Då blir det massa julklappar till mig själv ;)

Ha en bra annandag jul allesammans!
Tjao

/joëlle

Bild från nyårsafton 2008 hos Lisa innan det bar iväg till stan och festligheter =)


God jul, kul, hjul...

ja många god jul-sms har man fått och vissa har lite bråttom när dom skriver.. ;)
Kvällens: Juldagsmiddag tillsammans med Weiborgs. Mysigt! Gott med julbord. Men ska iväg till mormor och morfar imorn med och äta.. Kommer att vara sjukt trött på julmat efter imorn. Fast det är klart, sålänge det finns gravad lax så klagar jag inte ( gravad lax är bland det bästa jag vet! ).

Imorgonkväll ska jag till Mathea på vattenpipemys. Uhu va najs !

Joëlle är lycklig!

P U S S
/Joëlle

bjussar på en gammal bild från i sommras/höstas.


Julafton 2009

..blev en av de mest lyckade julaftonar som jag har varit med om! Det har varit lite så sista åren att man har tvingat på sig julkänslan bara för att komma i rätt stämning. Men idag vaknade jag med den känslan helt gratis. Jag behövde inte tvinga på mig någonting! Det var bara att dra på mig min oversize Nike-tshirt och tights och gå ner till köket där mamma och pappa gjort iordning för julfrukost. Tomtegröt, julskinka, pappas nybakade bröd.. ja, sånt som får smaklökarna att kittlas. Mormor, morfar och Bomma kom och åt frukost tillsammans med oss. Och sen blev det julklappsutdelning. Då fick jag kroppstvål och en liten handduk samt en par vantar från mormor och morfar. Sen så fick jag en SOLO-tidning i julstrumpan och en stämgaffel ;) Så nu ni ska jag öva upp mina stämgaffel-skills och visa att jag faktiskt kan. Haha.
Efter frukost gick hela familjen ut på en liten promenad. Det blev snöbollskrig och snöbrottning och annat bus :)
Promenaden och den friska luften gjorde en lite småmosig så jag tog plats i en fåtölj och läste lite i SOLO-tidningen. Kl 15.00 kalle anka på TV:n. Mina favoriter är när en tomtenisse på tomteverkstan målar en schack-bräda med schackrutig färg, och ferdinands "Jag trivs bättre här, där jag kan ta det lungt och skönt och lukta på blommorna" haha för söt!
Klockan 16.00 åkte vi upp till Bomma för att äta mat. Vi brukar inte ha det där vanliga julbordet, men sillen och den gravade laxen hade vi iallafall! Sen som huvudrätt blev det revbensspjäll med potatis och bommas egengjorda sås och äppelmos. De lade sig fintfint i magen! Mätt och belåten satte vi oss i sofforna och väntade in tomten. Pappa gick iväg och köpte tidningen så han missade ju tomten... :P
Julklappsutdelningen och öppningen fick gå lite snabbt eftersom jag och Céline var tvungna att gå hem och öva med Mirja inför uppträdandet i kyrkan.
Jag fick en massa bra saker! Skriver inte upp allt. Men jag fick bl.a en miniplattång. Den är inte ens lika lång som min hand. Mycket bra till mitt korta hår. Sen fick jag mysiga strumpor, en pjamasdress av Céline, bodylotion och sånt som är bra att ha :)
Kl 22.00 - Dags för uppträdande i kyrkan. Jag, Céline och Mirja gick dit en timme tidigare och övade på låtarna som vi skulle sjunga.
Alla låtar gick jättebra och det är kul att se att folk sitter och ler med en tår i ögat när man står och sjunger en sång. Till och med morfar som aldrig brukar gråta kom fram efter och sa att han inte kunde hålla tillbaka tårarna.

UNDERBART!
Det ordet får avsluta mitt inlägg denna julafton som egentligen är juldag nu.
Imorgon (eller idag..) så kommer Mirjas familj hit och äter mat med oss.
Innan det ska jag bara må gött och mockla med det som jag fick i julklapp.
Ska även få ordning på mitt nya rum med hyllor och så.

God natt :)

/Joëlle ♥


Dan före doppardan

Nu står julen verkligen på glänt. Jag har lite julkänsla, men vill ha mer. Det kommer nog imorn när tomtegröten har lagt sig gott i magen och man har fått öppna paketen som hänger i julstrumporna över gamla spisen.
Jag ska lägga ner mina julklappar som jag ska ge bort under granen nu ikväll.
Jag har gjort ischoklad som står på kylning ute i minusgraderna. Det har snöat lite mer ikväll och det är bara mysigt! Mer snö tack!
Jag, Céline och Mirja övade på jullåtar förut. Hoppas att det går bättre imorn än vad det gjorde nu ikväll. Men det är klart, vi var inte uppsjungna och alla 3 var lite småtrötta i kroppen och rösten.
Nu blir det snart sängen, för en en kvart slår klockan midnatt och då är det julafton =) Tänk vad uppe i varv man var förr när man var liten. Då kunde man inte somna förens hur sent som helst på natten.
Nu känner jag bara SOVA. Trött och sleten efter allt mockel. Men jag är nöjd, för jag har ett dubbelt så stort rum nu än vad jag hade innan.

Ha en underbart bra julafton allesammans !
God Jul

/joëlle

Det finns dom som hatar julen mest av allt. De som inte har något hem, ingen familj att umgås med under denna varma helg, som är självklart för oss som har det så bra. Jag tänker på de hemlösa, familjelösa, jag tänder ett ljus för dom och önskar att de kunde få komma in i värmen, till kärleken, till det mysiga kaoset som kallas jul. Till lugnet och till en famn som håller om och värmer. Tänd ett ljus och låt det brinna, låt aldrig hoppet försvinna. ♥


Staden

In till den lilla julstaden Arvika och handla julklappar !
Jag hoppas att jag hittar det som jag har tänkt =)

Ingen bild idag för det cp:ar sig när jag ska lägga upp en bild i ett inlägg. Yey

Ha de så länge!
/Joëlle

Waiting

Jag har redan vänt på dygnet. Jag sitter här i min säng och försöker bli trött. Går inge bra. På spotify spelas lugnande musik för att trötta ner mig lite. Man ska ju egentligen inte sitta vid datorn precis innan läggdags, iallafall inte jag, för jag får konstigt nog svårt att somna då. Men jag kommer nog läsa en bok, det funkar alltid om man vill bli trött!
Idag har jag och Mirja bakat pepparkakor hos bomma. Man blir aldrig för gammal för den traditionen. Vi gick dit och fick jättegod lunch och sen började baket! Jag brände ena min plåt med pepparkakor.. Men med lite kristyr fick jag även dom att bli fina. Så nu får man äta pepparkakor tills man blir tjock. På julen känner man sig alltid lite fet och flötig. Men det hör till! När det väl står god julmat framför en ska man ju inte skippa den. Ät och må gött känner jag lite. Träna och sånt kan man ju börja göra efter jul.
Maria kom hit förut och vi gick ut och åkte trixskidor och rumpan tog stryk. Men det var roligt. Vi la oss ner i snön och gjorde snöänglar och låg och pratade medans vi kollade upp i den stjärnklara himlen. Vackert. Men kallt åt rumpan, så vi gick in och satte på en film. Mona Lisa smile. Jag älskar den filmen! Jag vill leva på 50-talet. Tänk att få ha fina klänningar och frisyrer. Det kan man ju nu med, men att få leva i 50-talet som omgivning, får en skön känsla av det.
Vädret är ju helt underbart nu. Det är kallt och snö och fint ute. Imorgon blir det nog grillning i skogen. Jag giller Högeruds-skogarna! Jä ä en bonne i mine bäste dar.

3 dagar kvar till jul. Ska julpynta lite imorgon. Och göra lite julgodis kanske.

Godnatt! /Joëlle

1 år gammal bild på Maria och mig.

Jullov

Jaoo nu är det jullov.
Och jag känner att stressen har lagt sig lite. Jag, Mirja och Céline ska sjunga i Högeruds kyrka på julaftonskvällen. Det tynger en lite att man inte har hunnit repa in några låtar ännu. Men nu är det ledigt, så jag och Mirja får repa så mycket vi kan och invänta Céline som kommer hem den 23 på kvällen.
Dessa veckor ska jag ta det lungt och bara försöka landa på jorden lite innan vårterminen börjar.
Höstterminen har gått otroligt snabbt! Vart tog månaderna vägen? Halva gymnasiet. En halva kvar, sen blir det förhoppningsvis Oslo med Mathea om planerna går som dom ska =)

Imorgon ska jag och Mirja till Bomma och äta lunch och baka pepparkakor! Det är en tradition som vi har följt varenda år sen vi var små. Och jag äter fortfarande lika mycket deg.. Love it!

Klockan har tickat över midnatt och jag ska gå och sova nu. Ha ett bra jullov alla ni som har jullov ;) 

/Joëlle

Jag är fruktansvärt sugen på att åka snowboard! Kortet är taget i Kläppen 08. Jag och Marta :)
 

2009

Jag tänkte att jag skulle sammanfatta året som gått. Det kommer att bli långt. Men det är ju alltid roligt att gå tillbaka och läsa om det när man blir äldre. Det är ju det en dagbok är till för...
2009 kommer jag att minnas, helt klart. Det har nog varit det mest händelserika året. Inte bara runt omkring mig. Även inom mig. Jag har gått från att leva på någon annan till att bli helt självständig eller vad man ska kalla det. Gick igenom en stor personlighetsförändring, det kanske inte märktes så mycket utåt. Men jag kände inte igen mig själv efter att jag hade blivit singel. Jag visste inte var jag hade mig själv, borta..
Jag har länge brottat med min egen självkänsla och mitt självförtroende, och gör det fortfarande idag. Alla går igenom perioder i sina liv, och jag har haft mina. Och detta år har nog haft mest olika perioder. Vinter/våren var jobbigast, jag var tvungen att hitta mig själv och fatta att man inte kan leva på någon annan. Jag var tvungen att släppa allt och försöka ändra på mig själv för jag trivdes inte med mig själv. Själen passade inte in i min kropp. Låter jävligt djupt, men så var det. Levde i en ovisshet som tärde på mig. 
Jag har legat sömnlös och gråtit på nätterna, funderat på va fan jag gör på denna jord. "Varför finns jag?" - den frågan hade snurrat runt i mitt huvud länge.
Sommarlovet gjorde jag till ett av de bästa sommarloven. Jag sa till mig själv att nu får det vara bra med dåliga tider, jag tänker inte kasta bort mitt liv på att gå runt och må dåligt.
Jag åkte med och jobbade på festivaler, Peace and Love och PIP. Jag gick på Arvikafestivalen (jobbade inte där) Och det var nog den roligaste festivalen hittils. Jag lärde känna nya männiksor och jag insåg att det finns mer än bara lilla Arvika som jag var otroligt trött på ett tag.
Så man kan säga att sommaren 09 var vändpunkten mellan den gamla Joëlle och den nya Joëlle.
Idag trivs jag med mig själv. Det är klart att man tänker mycket på hur man är och hur man ser ut, hur duktig man är, hur mycket man väger, hur många vänner man har. Men ärligt, hur många har inte några av dom tankarna någon gång?
Höstterminen har varit hur bra som helst och det roligaste denna terminen var Michael Jackson konserten som vi gjorde på Ritz i början av december.
Jag har redan gått halva gymnasiet och vårterminen kommer nog att springa iväg den med. Ska vara med på flera stundentkonserter:)
Vad 2009 har lärt mig är att ha mål som man kan se fram emot, det behöver inte vara stora mål bara man blir glad av att ha något att längta till. Lita på sig själv även om det känns bittert vissa dagar. Leva i nuet och kunna koppla bort allt annat. Göra vad man vill och känner för. Ta vara på familjen och de vänner som man har som faktiskt bryr sig om en. Tid läker sår, vissa händelser kommer att finnas kvar där som ett ärr. Men ärren är till för att minnas. Och man får acceptera det som har hänt, för det går inte att ändra på.

2009, tack för iår. 2010 står framför mina fötter och jag ser fram emot ett nytt år. Men jag har inte för höga förväntningar för jag vill inte bli besviken. Men vet aldrig var som kommer att hända. Men med en positiv inställning så hoppas jag på ett bra år.

Gott nytt år allesammans!
Härmed lämnar jag 2009 (snart iallafall;))

/Joëlle

Happy Birthday

Idag fyller min bror Nicolas 16 år. Mamma kom in och väckte mig tjugo i sju, dags att sjunga ja må han leva med den där morgonrösten som man bara har minuterna efter att man har vaknat. Vackert! Vi gör alltid så i min familj att vi går och sjunger för varann när vi fyller år. En bricka med en träflagga som det står "gratulerar på födelsedagen" på, och jucieglas som man skålar med innan man öppnar paketen.
Så det blir att åka hem efter skolan och göra 2 kladdkakor som vi ska ha ikväll när mormor, morfar, bomma och Baumbachs kommer och firar Nicolas.

Härligt att det är jullov snart. Bara den här veckan kvar. Sen så snöar det ute med, och det ska vara kallt hela den här veckan. Hoppas att det håller sig på minusgraderna. Jag tjötar om vädret ganska mycket, men det är faktiskt vädret som bestämmer hur jag mår, oftast.

10 dagar kvar till jul...


Sankta Lucia

Luciatåget på verken igår gick bra :) Blev lite fel tonarter på vissa låtar, men det fixade sig iallafall.
Jag får träna på stämgaffel och Arne får träna på att lyssna! Haha. Det blev nämnligen 4 heltoner för högt på staffanvisan. Och det var inte speciellt kul för sopranerna.. Jaja. Sånt händer :)
Det var ändå folk som hade sagt att det var det bästa luciatåg dom hade sett. Mycket roligt att höra sånt!

Just nu sitter jag och äter mat som jag har lagat. Är ensam hemma.
Det blev stekt lax med ris, soja, creme fraiche och avokado. Mumma!
Mirja och Johan kommer hit senna, det blir nog chill med spel och film.

Ha en god kväll folkens
/ Shölle

jag lovar, vi var seriösa på själva luciatåget ;) Älskar oss ♥


friskolebarn.... :D


Mirja och Maria


Lucia = vacker och långhårig?

Lucia är mycket vackert. Jag älskar luciatåg, det är mysigt och stämningsfullt.
Men egentligen är det inte vackert alls. Lucia är ju en torterad kvinna som fanns
för längesen. Vem sa att hon var söt och långhårig och gick runt med ett leende på
läpparna hela tiden?
Det är ju klart att i luciatåg, där är man glad och sjunger fina sånger.
Men det är ju lite konstigt att man har vridit på hela saken och gjort det så vackert
som det absolut inte var.
Men som sagt, jag älskar luciatåg och det hör till tiderna innan jul =)
Jag ska inte vara lucia imorgon på verken. Visst skulle det vara roligt. Men jag lämnade
över det till Maria och Mirja. Väldigt snällt av mig tycker jag... Och så har jag suttit med
kronan och klätt den i lingonris tills nu. Men jag får väl skylla mig själv att jag tar på
mig ansvaret, det är ju ändå jag som har fixat själva luciatåget.
Det är roligt, så länge det uppskattas vill säga.
Hoppas att personalen på verken kommer att gilla vårat luciatåg på 11 pers imorgon :)

Jag vill ha ett hårdrock-luciatåg något år! Bryta lite på trenden och göra något helt annat.
HELL YEAH. HERE COMES THE LUCIA OF 2009!



Visdomsord

Att älska är att riskera att inte bli älskad tillbaka.
Att hoppas är att riskera att bli besviken.
Men man måste våga ta risker, för den största
risken i livet är att inte riskera någonting alls.
Den som inte riskerar något, åstadkommer inget,
ser inget, har inget och är inget.
Och man kan inte lära sig något, inte känna,
inte förändras, inte växa - och inte leva.


Bra visdomsord från en bok som heter just visdomsord.
Fråga inte varför jag kollade i den boken.
Men kände att det kanske behövdes lite visdoms-påfyllnad.

goodnight


Bomma

Sitter uppe hos bomma. Hon har gjort luciakrans till mig och Maria och så hjälper hon mig med att sy på lite på mitt lucialinne eftersom det är lite för kort. Hon är en klippa! :)
Bomma är min farmor (bomma betyder farmor (och mormor) på franska)
Det är lite coolt för både jag, mamma och bomma heter Karin van Baalen. Fast jag har Karin som andra namn.
Dagen idag har sett ut ungefär såhär:
Dans kl 9.00 med nya dansläraren Sophia
Engelska, presentation av Nya Zeeland med Maria.
Lång lunch = gå med oscar, maria och sandra på stan.
Estetisk verksamhet, spela in låten som jag, maria, mirja, mathea och akke har gjort. Mycket roligt!
Åka hem.
Fin sammanfattning av en onsdag.
I kväll måste jag börja läsa på renässansen. Har prov sista dagen innan jullov (!). Vill få så bra betyg som möjligt så får nog jobba på lite.

Bild från 2003. Jag stod på scen redan då :) Detta är på sommarkvällen på hembygdsgårn, Mirja och jag sjunger och Céline spelar piano.


Bild från 2000. Mirja och jag gifte oss många gånger när vi var små. Saknade tider tillsammans med kusin-och-bästa-vän ♥

The Piano

... Spelade jag en gång för längesen. Den sitter fortfarande kvar i fingrarna när jag ska spela den på pianot. Vacker låt!

Dagens gång har varit slapp. Började med matte B, gick igenom provet som handlade om funktioner och bajs. Jag var ju asbra på matte tills vi kom till B-kursen. Somebody help me?! Jag vill fatta, men det går inte in i hjärnan på mig.. Hrm. Fast sen är det ju inte så lätt att hänga med i ekvationssystem och koordinatsystem när hjärnan är som kola efter 4 timmars sömn inatt. Jag förstår inte, jag var skittrött igår kväll. Men ändå kunde jag inte somna förens typ halv 3, 3. Ska bannemig göra ett workout-pass nu så jag blir trötter (y) Sounds great!

Nu har jag dammsugit bort mina kära "små" dammråttor under sängen och ska nu ta tag i engelskaredovisningen som jag och Maria ska ha imorn. Det kommer att gå hur bra som helst... ;)

/Joëlle

i sommras. Långt hår i min (nästan) vanliga hårfärg. Har lovat mig själv nu att inte
färga mitt hår något mer. Vi får se hur det blir med den saken. Men nu när jag har kort
hår kan jag ju faktiskt spara ut min vanliga hårfärg :) Om håret bara kunde växa lite snabbare!


Slow Motions

Tänk att leva livet om igen och se allt i slow motion. Man skulle lägga märke till så mycket mer än vad man gör nu i denna hetsiga värld. Det är så mycket som man glömmer bort i all stress. Jag har aldrig haft problem med stress innan jag började på gymnasiet. Men nu har det blivit som en vardagsgrej. Jag är stressad inför prov, inlämninguppgifter, konserter och andra framträdanden. Jag glömmer oftast bort att andas med magen och ta det lungt. Mina axlar är uppe vid öronen hela tiden ungefär..
Nu innan MJ-konserten har det varit väldigt mycket med rep och jag har kännt att jag inte har haft tillräckligt med tid till att göra allt som jag egentligen vill göra. Jag vill åka hem till bushen och gå ut en promenad med hunden i den friska luften, jag vill göra klart allt som jag har i skolan. Men tiden räcker inte till, jag räcker inte till.
I fredags rann det bara över och jag fick någon slags panik. Det var folk överallt här på gymnasiet och det var varmt och vi repade in i det sista. Alla var stressade, det märktes. Men jag orkade inte vara med på det sista av genomdraget. Jag var tvungen att få sitta ensam ett tag. Bara andas, fokusera på mig själv, gråta av mig lite. Till och med skratta och gråta på samma gång. Där gick det bara över gränsen. Jag vet nu hur jag funkar på riktigt med stressen inom mig. Jag är glad att det välde över innan konserten, för det kändes som om en stor tung sten lyftes bort från mitt bröst. Så jag klagar inte över att det har varit för stressigt. Det är lite mitt fel att jag inte har tagit tag i saker som jag kanske borde gjort för längesen. Sånt som har legat och gnagt sen hur länge som helst.
Nu är det borta och jag ser framåt :)
Musiken är inte alltid det vackraste, även om jag alltid kommer att älska musiken. Den tar verkligen kol på en.
Men i slutändan är det alltid värt det! Konserten gick bättre än väntat och det är jag så himla glad för!
Genrepet fick en att verkligen fokusera "snälla snälla, låt detta bli bra!" Och det brukar ju vara så att genrepet ska gå röv för att konserten sen ska bli bra. Och precis så blev det!

mycket skrivande, men skönt att skriva av sig lite :) Ha en bra dag folkens
/NÖJD sholle :D

Jag sjunger Scream
(bilden är från Lotta Andersson Widin)

THE KING OF POP

Nu har konserterna gjorts och dom blev sjukt bra! På genrepet kände jag att "det här kommer aldrig gå.."
Men det brukar ju vara så att om det går rava på genrepet så går det bra på själva konserten. Och det gjorde det verkligen! Jag är väldigt nöjd med min insats. Nu i efterhand kommer man på saker som blev lite galet, men det kan man bara skratta åt. Jag menar, hur coolt är det att ropa "she say" lite lamt medans de andra tvekar och inte säger någonting.. (Mirja du vet vad jag menar;)) Jag känner verkligen att jag hör hemma i logerna och på scenen. Skulle lätt kunna ha det som jobb i framtiden!
Det har varit en hektisk vecka med mycket arbete och slit. Och stressen har sitt pris.. Men nu efter så kan jag nästan säga att det var det värt. För den kicken man får på scenen är obeskrivlig. Jag älskar det!

Den här dagen är jag ledig från skolan. Jag har sovit i 11 timmar och det behövde jag verkligen. Har inte fått sova någon morgon på 2 veckor, det tär lite på en.
Nu sitter jag hemma och lyssnar på julmusik. Det ger mig ro i själen :) Snart är det lucia och i veckan blir det lite rep med lucialåtar. Men eftersom vi kan de flesta låtar så behövs det nog inte mer än 1-2 rep. 
Nu skulle det inte sitta fel med lite snö och minusgrader och en vintersol. Men man får nöja sig med gråväder och 4+ ute, det är ju dock december.....

Tack än en gång till alla som har varit med och slitit med konserten , vad mer ska man säga? Vi ÄR bäst ;)

p u s s
/Joëlle

Gammal bild från "Swing in Spring"-konserten på Ritz i våras =)
Min andra familj detta ♥


Höll käft

Om du inte har något bra att säga. HÖLL KÄFT. Hur lätt är det att försöka framföra något när man bara för höra att det är så dåligt och att det suger? Det är tacken för att man står och lägger ner tid. Det är klart att det inte blir bättre om man bara får höra att det är dåligt. Skulle vi inte peppa varann? Ta dig i rava kände jag lite smått. Nu ska jag inte bry mig mer om det. Det tar bara massa kraft. Min mobil ska inte behöva bli SIM-inaktivt bara för att jag blir förbannad och slänger den i golvet för att jag hatar när folk trycker ner andra som faktiskt försöker få något att bli bra.

Väldigt tråkigt . Men sånt är livet . Tydligen . Nu kör jag gärnet istället och stänger ute all skit som man får höra. Det är inte ens värt att lyssna på.

Tack för mig!
gonatt

/joëlle


Kiss the rain

En tupplur såhär på eftermiddagen var inte fel. Men vaknar med spänningshuvudvärk.. Biter ihop käkarna när jag sover. Jag gjorde det när jag var mindre, och nu har det kommit tillbaka igen. Skulle kunna tro att det är för att det är mycket att tänka på nu. Jag känner mig lite stressad faktiskt. Icke bra, men vem gör inte det nu liksom? Jag tror att alla är stressade innerst inne. Iallafall dom som verkligen sliter hårt med konserten.

Ligger fortfarande i soffan på elevhemmet och slappar. På spotify spelas Kiss the rain av Yiruma.
Härlig musik att lyssna på när man behöver lite avslappning.
Kl 16.30 är det rep igen! Sen ikväll blir det film =)

p u s s
/joëlle


Winter song

1 December idag! Och det är minusgradet ute (!). Det är så himla skönt när det blir kallt ute och frosten lägger sig som en matta på marken. Det är DÅ man får den där innersta känslan av att det är advent. Inte den där påtvingade känslan som man känner bara för att man vet att det är advent.
När jag kom hem hade mamma värmt glögg och så stod det pepparkakor framme på bänken. Det var då jag fick den där innersta känslan. Och den är fortfarande kvar! Det är väldigt skönt att få lite ro i själen när man har mycket annat att tänka på med konserten. Jag kände förut när vi repade hur huvudet inte hängde med tillslut. Därför uppskattar jag verkligen att komma hem och sova i min egen säng och verkligen vila ut mig, även om jag går upp kl 6.00. Så det kan vara skönt att på sova i stan ibland med, men tanke på lite mer sovmorgon. Men hemma kan jag bara sätta mig och lyssna på tystnaden ett tag, och det kan vara lite svårt på elevhemmet ;)

Mahtea påminnde mig om att vi hade gått halva gymnasiet! Det är helt sjukt vad tiden går snabbt! Det var ju inte alls längesen jag satt i en bänk på högstadiet. Men det går snabbt när man har roligt.
Egentligen ska man inte säga att ens skola är bäst, men jag tror faktiskt att Friskolan Klässbols Högstadium och Gymnasium är bäst, FÖR MIG. Jag har ju inte gått på någon annan skola. Men jag trivs så himla bra och det är tack vare alla härliga personer som finns på skolan.
Jag rekommenderar verkligen en "småskola" , jag trivs som fisken i vattnet!

Nu ska jag öva på låttexter. Sen sova. Måste vila, viktigt viktigt!
p u s s / joëlle

besök gärna min andra blogg som jag har tillsammans med Mathea
NEWSKATE


The way you make me feel

REPETITIONER. Dä ä gött! Jag älskar musik och jag ryser i hela kroppen när det låter bra. Vad vore världen utan musik? nothing.
Just nu repas Jackson 5 medley i White Room. Det låter grymt och det är tur att det börjar likna någonting med alla låtar. För det är endast 4 dagar kvar till konserten! IIIH det kommer bli awesome! (hoppas jag) ;)

Jag och Mathea ska flytta till Norge efter gymnasiet och jobba och spara ihop massa pengar. Sen ska jag ut i världen och se mig omkring! Det är skönt att ha något att se fram emot och längta till. För att ha livsångest är verkligen inte kul. Man ska ha mål. Det spelar ingen roll om dom är stora eller små. Bara man har något att se fram emot. Men samtidigt får man inte glömma att leva i nuet.

Nu ska jag sluta predika och önska er en härlig kväll!
Själv ska jag repa och sen hem och öva in texter på låtar och stämmor som jag ska sjunga. Allt ska sitta som ett smäck på torsdag. YEAH

/Joëlle

googlebild för min dator är hemma

Michael Jackson


RSS 2.0