Händelserikt+party

Jao ! Denna helgen har varit händelserik både på gott och ont. Lördagskvällen var rolig med party om man bortser från vissa tråkiga händelser som tråkigt nog alltid ska envisas med att ploppa upp under en partykväll.. Men det är väl så det är, tvyärr. Jag dansade och hade roligt iallafall och det var väldigt kul att träffa folk som man nästan aldrig ser fastän vi bor i en liten stad. Vi friskoletöntar är verkligen isolerade ;) Men det blir ju vad man gör det till ! Jag tycker att man borde ha sånna fester lite oftare här i Arvika, fast kanske med lite bättre åldersgränser..

God natt ! En ny vecka väntar .
*
bilder från mobilen. Lördagskväll
jag och Maria


jag och Mirja

Cold


Foto: joëlle . sommar 08
Förkyldning = Hemma idag. Tycker lite synd om mig själv och bakar en paj med hallon äpple och kryddar med lite kanel . Ska ta ett varmt bad senare med lavendel-badskum, och hoppas på att förkyldningen släpper lite. Knarkar Thé och halstabletter hela dagen ! (Y)
/joëlle *

myskväll

Sitter i Marias rum på elevhemmet och lyssnar på musik och chillar med passionsfrukt och tända ljus. Låter väldigt exotiskt ! Det är mysigt och det är precis vad jag behöver nu i denna kalla vintern. Dagen har varit en bra dag, jag känner mig glad även om minusgraderna har krypit ner på termometern.. Med vetskapen om att det faktiskt snart börjar bli vår och att det blir längre dagar nu så kan jag inte vara något annat än glad =)
Till helgen blir det festligheter och jag är laddad redan nu ! 

*  joëlle


Per

Per är så rolig så han får ett eget inlägg. Han är rolig för att han är så knäpp ibland, och han kan få en att skratta när dagarna är gråa och trista, när alla andra är sura och bittra. Han sitter här bredvid mig och får ur sig ett konstigt ljud som låter som en rap blandat med en hick. Han fnissar åt sig själv och jag hänger på. Wonderful !

Per är en kulig kille , och en bra vän =)


nära skogens liv

Jag har en väldigt bra Lördag , sitter just nu framför datorn efter en tur i skogen. Mamma och pappa är i Branäs med vänner och då är det bara och och Nicolas hemma.
I skogen stötte jag på 7 st rådjur . Rätt coolt att komma så nära ^. Har dock blöta byxor upp till låren nu , men känner mig duktig , för motion har jag fått iaf !
Kvällen blir nog lugn . Har inte så jättemycket energi i kroppen , men jag är glad ändå =)

Nu blir det duschen och senare en Thékopp .

*


sommarbild mitt i vintern. Foto: Joëlle


Strömavbrott

Kl 20.00 igår kväll vaknade jag av att det var strömavbrott . Jag hade lagt mig på sängen och skulle vila lite och så somnade jag, trött shey , Jao jao! Mamma hade tänt massa stearinljus överallt i huset och det var jättemysigt. Men det finns ju inte så mycket att göra när man inte har någon ström i huset så jag gick och la mig igen. Så jag har fått ca 11 timmars vila i natt !

*



1.618 perfection

Tisdagar är oftast bra dagar.
Och denna tisdagen har varit väldigt bra ! Började med matte och gick igenom och arbetade med andragradsekvationer. Och jag fattade allt ! Haha , ok jag äl väl inte så dålig på matte. Men jag trodde verkligen att tag där att jag hade tappat alla mina skills på matte . Hade naturkunskap idag med, och vi dick ett häfte som handlade om hur kroppen sitter ihop och vad som är skönhet och inte , vi mätte och höll på och kollade förhållande mellan olika kroppsdelar, och om man får svaret 1,618 så är man helt perfekt. HAH . Det var intressant och kul. Jag är inte helt perfekt enligt denna metod , men vem är det lixom ? ^ orkar inte förklara hur man gjorde .. : )

* ♥ jag och Mathea

 


Tiger Mountain Peasant Song

På julafton så sjöng jag och Céline bl.a denna låten med Christophe på gitarr . Älskar den låten , den är fin och den är rolig att sjunga . Enjoy ! =)

Thé

Dags för thé mina vänner !
Hade klädsim på idrotten idag , jobbigt att simma med massa kläder och speciellt när dom envisas med att åka runt och vara allmänt obekväma. Testade även på att hala sig upp på en slags bräda med isdubbar.

Livet är för kort för att kasta bort till dålig självkänsla och negativa tankar. Lev livet fullt ut, så ofta du kan, så mycket du kan. Alldeles för många tjejer (framförallt tjejer) kastar bort så fruktansvärt mycket tid på så mycket onödigt tänkade om sig själv och annat tjafs som man egentligen inte borde bry sig om.
Man måste tro på sig själv, annars kommer man ingen vart här i livet.
Som min syster
Céline skrev: Det är enbart två saker du kan göra något åt, dig själv och nu.

*




' J .

Nu är det klart =) Vad tycks om designen ? Jag är rätt nöjd . Har lite mer idéer , men det kommer med tiden ^.

Klädsim imorgon , inte skoj . Bastu blir det iaf efter !

Thé-kopp nästa och sen dusch och sen sova .

*


...

Jeop ! Mitt i denna tystaden i huset sitter man här och läser härliga inlägg av bloggare man känner och inte. Bloglovin' är ett mycket bra påhitt tycker jag.
Kanske drar inte till stan sen igen på rockkarusellen, men först kommer Mirja hit ett tag <3

Nytt utseende på NEWSKATE ! Check out =)

Mitt hår växer så det knakar och det är awesome ! För jag vill inte ha kort hår längre , tycker att det är opassande på mig . Men till sommarn kommer det iaf vara så att man kan göra lite roliga frisyrer av det ..

*
Joëlle

en av nykomlingarna på newskate . KoolaKalle !


Äntligen

* Yeeop , jag har inte haft internet på väldigt lång tid. Eller ja , två dagar. Ehe , men det är jobbigt när man inte ens kan vara social på internet. Fast jag har fastnat för Grey's Anatomy på TV, kanske är en ganska tölig serie men det är något att fördriva tiden med .
Nu är det dags för möte inför Mirja, Johan och petrus stundetkonsert.
Ha det najs !

/joëlle


social

Jaoo det var skönt att träffa lite folk idag. Och det känns ganska bra att börja skolan. Dagen har gått väldigt snabbt och det känns som om den här terminen kommer att gå väldigt snabbt med. Det kommer nog att bli en bra termin fullspäckad med massa skoj.
Sv B, nutida konst, vokalensemble och idrott hade vi idag. På idrotten åkte vi skridskor och pulka på myravallen, det är skoj när barnet inom en kommer fram. Lånade Annas skridskor och åkte lite, ramlade inte en enda gång och det är väldigt bra gjort av mig tycker jag. Men däremot kommer det att kännas och kanske synas ett litet blåmärke på höften efter pulkaracet.
Nu ikväll blir det att läsa shakespear och det gå en kvällpromenad upp till Bomma och hämta honung som jag kan ha i mitt thé =) Jag är beroende av thé!

John mayer spelas på spotify just nu. Älskar hans låtar.

/ joëlle

småful bild på mig sen igår.


back to school monday morning

Imorgon är det den sista dagen på lovet. Inte kul. Jag kommer för det första inte komma upp ur sängen på måndag morgon, och sen kommer det ta ett tag innan hjärnan kommer igång igen.
Men sen ska det ju såklart bli skönt att ha någonting att göra på dagarna. Nu är det plugg och övning som gäller! Måste få lite struktur på mitt liv (känns som jag har skrivit det där tusen ggr innan..) Allvarligt, jag måste skärpa mig. Läxor är nog det värsta jag vet inom skolan, men det blir ju inte bättre om man väntar med dom tills man har glömt bort vad man ska göra. Ett litet problem som jag har. Men det ska ändras!

*
/ joëlle


Så som i himmelen

* Ännu en kall dag som går mot sin skymning. Jag var uppe kl 8 och åkte till stan för att jobba, för sista gången. Jag trodde att sista gången var förra lördagen, men ikke då. Men det är bra, in med pengarna !
Har städar mutt rum som såg ut som ett bomdnedslag. Och nu sitter jag vid datorn, skräll.. Ska kura in mig i en filt och sätta på filmen "så som i himmelen", för jag är sugen på en fin film.
I kvällinga ska jag hem till Mirja, ska ha det lite mys med film, monopol och kanske baka något gott =)

Puss på er!
/ joëlle


10.000 bilder

Yes ! Jag har ägnat denna kväll till att rensa bilder. Pappa frågade om jag villa ha Windows 7 på min dator, och jag älskar nya grejer så jag tackade ja. Pappa tog fram en hårddisk där jag skulle lägga allt jag ville ha kvar. Och på denna hårddisken finns det MASSOR med bilder. Det mesta från högstadiet. Och jag skojjar inte, det var över 10.000 bilder innan jag rensade. Så från 9 gig till 3 gig bilder. Och det är mycket kvar, men tar en djuprensning imorn.
Och eftersom det var bilder från högstadiet så fanns det mycket bilder som man nu kan skratta åt. Ja jävlar. Fjortisen levde sina bästa dagar.. Men jag minns hur roligt det var! Men förstår verkligen att folk kunde störa sig rätt ordentligt på en.
Provsmak av dessa gamla härliga bilder... Haha Enjoy ! /joëlle

9:an (jag)


Skutboudden 07


söötizaaar (som man skulle ha skrivit på den tiden ;)) Jennie, jag och Seline


I 9:an hade vi mârtenscafé, så var med i tidningen


Jennie, den jag tillbringade mest tid med. Tack för dom tiderna! =)


Oscar och jag


Vi snodde kundvagnar titt som tätt


Thé-time på engelskan. Mathea, Abbe, Malin och Britta


Avslutningsmiddag på Olssons brygga. Min älskade klass 9c. Den bilden får avsluta detta inlägg =)

Ingenting

Rubriken får tala för sig själv om vad jag har gjort idag. Var meningen att jag och Mathea skulle till Valfjället, men kylan är outhärdlig. HAHA! Nej då det hade säkert gått att åka. Men vem vill betala för en heldag när man måste värma sig i värmestugan mellan varje åk? Dessutom är det ju inte så bra om man blir sjuk nu innan skolan som faktiskt börjar om 4 dagar. Woho...

Jag längtar till våren och sommaren. Vintern är för lång, och sommaren för kort.
Det blir mina ord för ikväll.

Ha det bra! =)
/joëlle


gårdagens



Det ser ut som jag har kletat bajs över hela ansiktet. Men det är faktiskt en jättebra ansiktsmask som rengör och gör så att huden bli jättelen! Den kommer från Kerstin Florian och kan tänka mig att den inte är så jättebillig. Men kvalitée kostar.
Vill inte att det ska vara så fruktansvärt kallt ute. Det är ok med typ -5. Men nu är det lixom under -20. Inte ok..
Ge mig vår. Typ nu.

fräsch shey med ansiktsmask dom ser ut som poo.

/ joëlle

Barnvakt

Yee ! Idag är jag och Christophe barnvakter åt Noa (lillasyster på 2 år). Jag har varit ute i minusgraderna och åka pulka med henne. Eller jag har rättare sagt släpat runt på henne i en pulka eftersom hon tjatade om "PULKA" hela morgonen. Skönt med en promenad, så nu är man vackert rosig om kinderna och tårna värker nu när dom värms upp igen. Jag måste ha en par kängor, nu när istiden har kommit.. Det är iallafall solsken ute ! =)
Ska städa lite nu i rummet och rensa kläder, för jag får inte plats med allt i garderoben, och det känns ju lite onödigt att ha massa kläder liggnas som man inte använder.

Tjao!
/ Joëlle

Noa med "ninen" (kaninen) Foto och red: Joëlle


In tha wood

Nyss kommit hem från skogen. Har grillat och haft det trevligt med familjerna van Baalen, Ekman, Weiborg och Martelius. Kallt men mysigt. Så sitter här i mitt underställ och lyssnar på "whiskey lullaby". Funderar på en varm dusch och sen gå och lägga sig under filten med en bok. Låter som en bra idé ! Men datorn är mycket lockande, även om det inte händer så mycket ute på internet.
En söndag som denna har man inte mycket att göra. Städa rummet måste jag göra iallafall, ser ut som det har släppts en bomb i min garderob som har spritt sig över golvet.. Men det tar jag tag i senare .

Ha en mysig söndag allesammans =)

Joëlle

____________________________________________________________________________________________

9c's tjejer (nästan alla)
Mickis, Moa, Abbe, Akke, Malius, Bribb, Mathea, Jennie, Joëlle
saknar gamla goda tider med er.


Halv 4

.. och jag är inte trött. Bra där ! Det kommer att kännas imorn när man ska upp att sena nätter framför datorn inte är så bra alltför ofta. Men kan man inte sova så kan man inte. Imorgon ska vi grilla åka pulka med familjen och Weiborgs. Som den gamla goda tiden. Men pulkaåkning blir man aldrig för gammal för !
Så jag hoppas på fint väder med inte allt för många minusgrader. Men det är ungefär -25 ute nu.. Så det bådar ikke gott. Haha. Jag som hade tänkt att vända rätt på dygnet nu innan skolstart. Men det är ju faktiskt en hel vecka kvar innan skolan så jag har gott om tid.
Nu känns det som om jag skirver bara för att ha något att göra. Haha ! Inte bra.
Får väl gå och lägga mig och läsa en bok om jag inte kan sova. Det brukar hjälpa.

Godnatt !
/ J

helt oredigerad bild. Foto: Joëlle

2010.01.02 20.48

Så kan det gå när man har brist i rubrik-fantasin..
Vi har haft lite kalas här hemma för Nicolas som fyllde år i december. Kusinerna kom hit och grattade honom, och vi åt god mat och sen glass. Jag brukar inte vara trött på mat, men efter denna julen så känner jag bara för sallader hela tiden, lätt mat efter allt flöt och sött. SALT är mer min grej.

Kvällen kommer att tillbringas här vid datorn om jag känner mig rätt. Tråkigt, men är trött om as. Det är ju så lördagar ska se ut väl? Sitta och ha tråkigt vid datorn? Ehe..
En bra bok kanske? Jag har börjat läst "Marley och jag". En bok sam handlar om en hund typ. Den ska tydligen vara jättebra så jag började läsa på den igår. Kan vara bra att träna upp läsandet lite nu innan skolan. Jag har en hel vecka kvar på lovet, och på onsdag blir det Valfjället med Mathea ! Vi ska åka snowboard hela dagen =) Längtar.

Det tog mig 10 min att skriva detta inlägg. Haha jag är väldigt seg i huvudet idag . Men inte så konstigt om jag har gått upp efter 12 alla andra dagar förutom idag då jag gick upp halv 9.

/ JOËLLE

"Noa o Jojo" som Noa säger =)


Yellowstone

Har precis kollat klart på Yellowstone på TVn.
Yellowstone är en av världens största nationalparker. Där styrs naturen av alla de krafter som finns i vulkaner och gejsrar. Den ligger i nordamerika i Klippiga Bergen.
Skithäftigt att kolla på! Jag skulle gärna vilja åka dit som turist. Men inte på vintern helst för jag är inte så mycket för minusgrader. Och där kan vinterns kallaste dagar vara runt -40.. Jiha !
Jag beundrar naturens krafter. Det är coolt att det finns något som vi människor inte kan kontrollera, men det är också skrämmande.

Yellowstone på vintern.

Lörd.

Upp och jobba kl 9. Sista jobbdagen hos pågen. Man hade kommit in i en rutin att alltid gå upp tidigt på lördagar och jobba, men nu får man sova ut. Ett nytt jobb skulle inte vara fel just nu. Det får bli snålt nu dessa månaderna innan sommarn. Att leva på endast ett studiebidrag är inte alltid som en dans på röda rosor. Men är man studerande så är man, jag ska inte klaga.
Fint väder idag, men jag är så himla trött så det blir vila och sen kolla på "yellowstone" på TV. Pappa sa att det var ett bra fotoprogram. Och jag är väldigt intresserad av foto. Älskar att ta kort. Och photoshop är ett stort +.

Ha en good lörd. !
/joëlle

Bara för att jag har brist på nya bilder lägger jag upp en bild på Lima-gänget. Limalägret 2008 ! Jag sitter längst ner 3:e från höger :)

2010 första

Nya året inleds med en dag som har varit ganska seg. Men jag mår som jag förtjänar efter nyårsaftonens partaj!
Det blev en väldigt lyckad fest igår. Jag fick vara med dom jag mår allra bäst att vara med =) Och vid tolvslaget gick vi ner till torget och räknade in 2010. Mycket folk och det var kul att få träffa folk som man inte ser så ofta. Gamla vänner som man tappat kontakten med. Tänk om alla kunde vara så trevliga på alla utekvällar, gå och kramas som på nyår istället för att slåss och vara allmänt bitchig mot alla. Fan va bra folket i Arvika skulle må då! Haha.

Jag har kommit på en rolig grej. Jag ska ta ett kort på mig själv varje dag hela det här året, hur jag än ser ut. Och då ser man ju verkligen hur man förändras på ett år =) Smart där. Ehe

Apelsin nästa. C-vitaminer är bra för då blir man pigg och gla' !

/joëlle


RSS 2.0