Chillar stadigt i solen


Nyss ätit mumsig mat som mamma lagade. Stekt kyckling med broccoli och sallad och rostat bröd. Mätt och belåten slog jag mig ned på verandan på madrasser och duntäcket med datorn i knät. Bra musik + solsken = underbart mysig måndagkväll!

Sista veckan

Ja nu är vi inne på slutspurten. Snart går jag ur 2:an på gymnasiet. Bara ett år kvar sen! Det är sjukt vad snabbt det har gått dom här 2 åren. Sista sommarlovet som sen går in i sista året på gymnasiet.

I sommar ska jag ta körkort har jag bestämt mig för. Var ute och körde med mamma och pappa igår en ganska lång bit och sen in till stan och hem igen. Det är kul att köra bil !

Solen skiner och det är varmt ute. Hoppas på fint väder hela veckan så man kan lägga på lite på brännan. Jag har ju mina pigment på min sida så kommer snart att vara neger ! Woho !


Laddar

Är hemma och laddar inför konserten imorgon på Scala ! Det ska bli riktigt roligt att äntligen ha en stor konsert :) Sist var Michael Jackson i december.
Sitter och lyssnar på musik från The Lion King. Min favoritfilm, kommer alltid att vara !

Imorn kommer Ludvig äntligen hem ! Har inte sett han på en och en halv vecka nu. Längtar !

Det blir inte sent i säng ikväll. Måste vara utvilad imorn för det blir en lång dag på Scala med genrep och konsert.

Ha de !
Världens bästa film - Lion King


Can you feel it - Scalateatern Karlstad 26/5 19.00

Glöm inte att boka biljetter till Friskolans gymnasiums show på Scalateatern nu på onsdag kl 19.00! Första akten är favoriter i repris från Michael Jackson-konserten som vi gjorde i december, och andra akten innehåller mycke blandad musik och dans från alla möjliga genrer.
En show som ni sent kommer att glömma!

Biljetter
125:- vuxen
65:- student och barn
Bokas/köps på www.ticnet.se eller hos Scalateatern telefon: 054-190080

See you there !

Bilder från MJ-konserten 6 december 2009
Oscar, Mirja och jag i "they don't care about us". (kommer att vara med på Scala)


Arne och jag rockar loss i "Scream" (kommer att vara med på scala)


Oscar som gör ett gitarrsolo och Matilda i "beat it". (kommer att vara med på Scala)


Noa min NoaMin fina lillasyster Noa.
Foto, edit: Jag


Sommarkväll

En underbar kväll hemma på gräsmattan. La mig på ett täcke i solskenet med musik på datorn och mådde som en gud. Jag skulle kunna sova ute ! Det brukar jag göra på sommarn. Men det kanske blir lite för kallt ännu på nätterna. Men många nätter på sommarlovet blir på verandan eller under bar himmel. Wonderful.
Jag har haft en chill dag. Sommarn är här !

Plugga plugga plugga. Blir en lång natt.

Det var så varmt idag så det gick inte att ha på sig mer kläder än detta. Gilla!


Skoj

Phohofunia - En rolig sida !

Mathea och jag finns på en byggställning (y)


Ludvig och jag :)

MÖSS!

usch usch usch! Det kryper och skrapar innanför golvlisten... Jag tror att det är en liten mus..
Jag har ställt fram en musfälla med en liten ostbit under. Känns jättehemsk att döda en liten
mus. Men jag tycker inte om att ha små oinbjudna djur i mitt rum.. Tänk om musfällan smäller
igen när jag ligger och sover! Kommer att ligga på helspänn. Ye.

googlebild. Haha vilken påhittig musfälla. Bokstavligt talat en rejäl skjuts in i döden.. Mohaha. Nej va hemsk jag är ;o


Sommarvärme

Sitter ute på verandan i den varma luften med datorn i knät och bara mår. Ska börja plugga snart, men måste samla lite krafter. Trött i huvudet idag.
Hade nationella prov i matte idag. Jag satt där i 3 timmar och försökte göra så bra som möjligt ifrån mig. Jag blev förvånad över hur mycket jag faktiskt har lärt mig under B-kursen! Jag gillar matte, när jag fattar vad jag gör..

Imorgon engelskaprov, på torsdag svenskaprov, på fredag GeMuprov + 1 presentation om Sveriges folkdräkter, 1 inlämning i Arbmiljön, 1 inlämning om Ekologi, 1 inlämning i idrotten, 1 inlämning i nutida konsten. Jaap , jag har lite att göra denna veckan. Brukar bli så för mig att jag måste råplugga sista veckorna för att jag inte har tagit tag i saker.. Det ska det bli ändring på till nästa år!

Next. Fika. Sen plugg.

newskate -bild


Liniment + bandage

Sitter med inlindad fot i bandage och lite liniment på det onda. Jag har ingen aning varför jag har fått ont , men ont som tusan gör det ! Om det inte blir bättre efter några dagar ska jag gå och kolla . Kanske är en inflammation ? Knäppt. Och störande ! Nu inför konsert där jag är med på massa danser. GREAT..

Nationellt matteprov imorgon ! Eheeeeeee -.-'

Gonatt

opassande bild till inlägg. men jag giller'n. Vår/sommar 2009 


Min installation Nutida konst

Eftersom vi har Nutida konst som ämne (som lyckligtvis slutar nu när terminen slutar)
så fick vi en sista uppgift - Att göra en installation. Fråga mig inte vad en installation innebär. Jag kollade på massa sånna på youtube och fick idéer. Det ska symbolisera kärlek till naturen. Flum och bra, trallala !
resultatet:


Nattuggla.

Dålig uppdatering de senaste dagarna !

Onsdag - LEDIG. Sov till 2. Repade med Céline och Mirja på kvällen inför morgondagens uppträdande..
Torsdag - Sjöng i Tasebo på gökottan med Céline och Mirja, sen in till stan och repade med Tilda. Slingade håret på Céline och gick 1 mil powerwalk tillsammans med henne.
Fredag - Sjöng med Tilda på Vågen, Hade grillning på kvällen med vänner. Massa mys ! Ludvig kom till mig
Lördag - Hemma hela dagen med Ludvig. Slingade håret igen på Céline eftersom den första slingningen inte blev bra. Grillat till kvällsmat.
Söndag - Promenad med Mirja på morgonen. Sovit mycket idag, men har kännt mig trött ändå.

Pluggkvällar/nätter blir det nu den här veckan som kommer. Allt ska vara inne denna veckan och det känns lite stressigt. + att vi har rep inför konserten på Scalateatern i Kd nästa onsdag. Men det är snart sommarlov ! 4 veckor kvar. Det kommer att gå fort.

Jag och Mirja, januari 2010


Friluftsdag på Vassviken

Vi ifrån 2:an och 3:an hade hand om stationer på vassviken idag för högstadiets elever och dom blivande 7:orna som ska börja nästa termin. Jag, Johan och Per hade hand om eld-stationen. Fy fan va bra vi va, även om våra förberedelser inte ens har existerat.. Men det är ju inte så svårt att stå och prata om eld. Typ "elda inte på berg och där det är torrt.." Haha. Vi hade också en tävling vilka som kunde tända en brasa med tändstål först. Jag blev mästare på det idag. Skogsmulle nästa! Eller inte.
Sov 2 timmar när jag kom hem, trött och helt slut efter en dag som inte alls var så jobbig. Förkyldningen sitter kvar lite.

Nu har jag ledigt i 5 dagar ! Men eftersom jag har mycket att skriva klart i skolan så blir det många pluggtimmar dessa dagar. Ska försöka göra allt så jag bara kan tänka på konserten på Scala i kd.

/ Joëlle

bild från januari 2010


Varför ska det vara så svårt att bli trött på kvällarna?

det har jag undrat efter många år av sena kvällar innan skoldagar. Jag är ingen morgonmänniska, jag kan sova bort en hel dag om jag vill. Jag är mer en nattmänniska som kan sitta uppe till småtimmarna och bara göra ingenting.
Antingen är jag inge trött, eller så är det bara för tråkigt att gå och lägga sig. Om jag sätter på lite soft musik och lägger mig under täcket brukar jag somna ibland.
Jag tycker om nätter. Det är tyst och lungt. Tiden går så fort också! Sommarnätterna är dom allra bästa. Jag kan sitta ute tills solen går upp och jag brukar ta promenader i den svala sommarnattsluften. Åååh, sommar, KÖM HIT!

Nu är klockan snart 12. Jag är trött? Neej absolut inte. Jag är vaken ett tag till :) Tar en thékopp och njuter av tystnaden i huset. Ludvig kommer nog snart insmygandes till mig och sover här innan han åker till Gbg imorrnbitti.
Jag älskar min Ludvig :) ♥


Ovärd

Jag pallar inte ovärda dagar som denna. Fick reda på att svenskalektionen var inställd 5 min innan den skulle börja. Tänk om dom kunde ha kläckt ur sig det mycket tidigare. Då hade jag inte behövt gå upp förens vi 11, halv 12. Suuuug. Men soffan på skolan funkar med bra.. En halvtimmes powernap är precis vad jag behöver nu !

Veckan ser ut såhär:
Måndag, (idag) 2 Lektioner.
Tisdag, Friluftsdag (jihaaa..)
Onsdag - Söndag, LEDIGT!

Så jag ska kanske inte klaga ändå.. :P

KRaaom


En saga

Jag har nyss kommit hem från Värmskog, eller rättare sagt Karsbol, från en mycket lyckad studentkonsert =) Den blev väldigt lyckad och publiken såg också nöjd ut ! Sagan om Tita Grå var själva konserten med olika folkmusiklåtar med sång, fiol, gitarr, bas och trummor. Hela stämningen blev starkare när vi var i denna gamla skola i Karsbol, en ganska lång bit in i skogen på grusväg men jag tror att många fick en starkare känsla av det !
Tack Tilda för att jag fick vara med =)

Jag övningskörde hem från Karsbol, och vi tog grusvägen hem som är typ 1 mil. Oh jisses vilka backar och svängar ! Men jag och mamma överlevde och jag måste faktiskt få säga att jag är rätt bra på att köra bil.

Helgen i helhet har varit underbar , fredag lördag spenderades med Ludvig. Och nu idag konsert med fina människor =) Och våren har kommit på riktigt ! Jag är lycklig =)

Puss * /Joëlle

Alla vi tjejer hade någon slags fläta och vitsippor i håret. Såhär såg min frisyr ut.

Uti mitt hjärta

.. är namnet på Tildas studentkonsert som jag är med på =) Vi hade det första genomdraget idag och det gick oväntat bra ! Så på söndag gott folk får ni komma till Karsbols skola i Värmskog kl 18.00 för att kolla på oss =) Vi som är med är Tilda, Jag, Mathea, Anna, Sandra, Maria, Hannes, Oscar, Magnus och Tildas mormor som ska läsa berättelsen Tita Grå. Och till det blir med sång och musik.
Imorgon är det nationella prov i Engelska, sista delen, lyssningsprov. Jag hatar att lyssna och svara på frågor. Antingen fattar jag inte vad som säger, eller så kommer jag inte ihåg vad som sagts. Men jag får göra mitt bästa. Jag gör mitt allra bästa och blir glad om jag får ett G :P

Ha de . / Joëlle

2007

Livet

Jag tror att livet är en gåva. Gåvan är till för att bevara, som det dyraste och finaste man äger. Livet är ens alldeles egna. Ingen annan ska få röra på din gåva om du inte vill det. Och den som försöker ta gåvan ifrån dig borde man stöta bort så fort man kan, för det är ju ens finaste gåva man har, varför ska någon komma och förstöra det för en? Jag har lärt mig mycket sen den gången jag fick min gåva. Jag har lärt mig att säga mamma och pappa, jag har lärt mig att läsa och skriva, jag fick lära mig en gång att så som jag vill att folk ska vara mot mig ska jag vara mot dom. Jag har lärt mig så mycket som har med det självklara att göra.
Men jag har också lärt mig att ta vara på mitt liv. Jag lärde mig för inte alls längesen att det är bara jag som kan ändra på mitt liv. Ingen kan göra det åt mig, och jag kan heller inte ändra på någon annans liv. Och det är en skön känsla för mig. För jag är inte tvingad till någonting. Ingen kan komma och säga till mig hur jag ska tycka och tänka och agera. Jag är som jag är och jag gör som jag vill. Jag kämpar för det som känns levande och viktigt för mig, sånt som jag vet kommer hålla och som är bra för mig och min gåva.
Det finns många namn som alltid kommer att vara inristade på locket till min gåva, dom jag älskar mest av allt.

Jag vill att alla ska ta hand om den värdefulla gåva som är deras egen.
Jag förstår inte dom som förstör för sig själva.
Jag förstår inte heller dom som vill bort från livet.
Det man verkligen ska kämpa för är just livet. Utan livet skulle vi inte vara här.
Var tacksam och älska din gåva innifrån och ut. Radera det som tynger och är dåligt för dig.

Ditt liv vill vara hos dig. Bli omhändertagen och levas fullt ut. Det är så mycket viktigare än vad man tror att tänka på sitt eget emellanåt. Tid för sig själv behöver alla, men det är inte alla som tar vara på den tiden.
Jag vill se lyckliga människor. För jag blir ledsen av att se fallna och olyckliga personer som inte tar hand om sig själva. Men ändå vet jag att det är bara dom som kan få sig själva på banan igen. Alla kör vi i diket många gånger under vårat liv. Men vad är det för mening att ligga kvar när man fortfarande kan ta sig upp och gasa på igen?

Du är värdefull ♥ Glöm aldrig det


Äkta

Man märker i slutändan vilka man kan lita på. Vilka man ska umgås med för att må bra.
Äkta vänner är något som alla behöver. Men då måste man vara äkta tillbaka. Vara sig
själv och inte spela ett spel som ens vänner senare kommer att få reda på.
Det enda som krävs för att vara en äkta vän för mig är att den är sig själv i alla lägen,
finns där vid min sida och accepterar mig för den jag är.

Britta skriver på sin blogg:

Det är lätt och försöka kämpa för det som man vill ha
fast man egentligen borde satsa på det som gör så att man mår bra.

Mycket sant Britta! Det som man mår bra av är ju det man egentligen borde kämpa för.

__________________________________________________________________________

Jag har äkta vänner, och det är guld värt för mig
Tro på dig själv.

Varför är det så svårt att tro att man är bra?
Att känna att man är den man helst vill va?
Någon annans kvaliteér är sånt man bara vet,
och uppskattning från andra tas emot med tveksamhet.
Tänk om vi bara kunde byta ögon ett tag,
och med andras ögon se själva för en dag.
Då skulle Du få veta, att det Du inte tror på nu
Att det är helt otroligt att det finns någon som Du.


ja varför ska det vara så svårt...?

Blond igen ?

Jag har suttit många timmar framför spegeln och undrat va fan jag ska göra med min hårfärg. Jag har sagt att jag vill ha tillbaka min egen hårfärg. Men eftersom jag inte har haft min egna färg på snart 3 år så har den ändrats lite och blivit mycket mörkare än vad den va förr. Jag vill ha ljusare hår. Vissa säger att jag ska ha mörkt hår, medans vissa håller med mig och tycker att jag passar i ljust.
Nu inför sommaren så tänker jag, även om andra tycker tvärtemot, göra det ljusare. Inte jätteblont! Men typ som på bilden nedanför. För jag själv tycker att jag ser bra ut i det. Nu har den mörka vintern gjort så att mitt hår ser grått ut. INTE OK. Innan veckan är slut så är mitt mål att antingen göra slingor eller skaffa blondspray (som jag kommer använda försiktigt den här gången..)
:)


Early morning.

Klockan är kvart över 9 på en söndag och jag är vaken (!)
Men har man vaknat såhär tidigt och solen skiner är det lika bra att gå upp och göra något av dagen
istället för att sova bort den.
Man får hoppas på bra väder hela dagen så den kan tillbringas ute i solen och få tillbaka lite färg efter
några regndagar. Det är typ 20 vanliga skoldagar kvar för mig om inte mindre eftersom vissa
dagar kommer att bli fulla med rep inför konserten på Scalateatern den 26 maj. Yiha !

Dax för frulle . Puss !


Photos of the day.
1 maj

Ny månad, nya möjligheter, nytt liv.. Haha nej då. Men just nu skulle det vara skönt att byta liv för den här förkyldningen är inte kul! + att det kryper runt en skitäcklig spindel på mitt rum som jag lätt skulle kunna döda om jag inte var så jävla rädd för spindlar. Urs.. Jag tycker synd om mig själv.

Kvällen igår blev väldigt lyckad ! Jag åt middag tillsammans med Mathea, Akke, Anna, Sandra, Matilda och Josefin :) Vi grillade även fast det regnade. Och vi kom på att doften av regn och tändvätska är sommar 100%!
Tack mina vänner ! ♥

Ikväll hoppas jag på att jag kommer orka med att gå på en examenskonsert och sedan Tiki. Men som det känns nu så tror jag att jag stannar hemma i min ensamhet och tycker ännu mer synd om mig själv för att förkyldningen
lägger sig allt tyngre på mig. Men det är gött å leve hörrni !

Ha en bra lördag allesammans , festa lite åt mig med :)
Puss !

brist på nya bilder. En gammal från typ.. 2007 ?

RSS 2.0